Özel Ders
2016-ALS-Sonuçları-Ne-Zaman-Açıklanacak

2016 ALS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM’nin Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulu’nda öğrenim görecek öğrencileri seçme sınavı(ALS) bugün saat 9.30’da başladı. Peki ALS sonuçları ne zaman açıklanacak? ALS hakkında tüm detaylar haberimizde…

ÖSYM tarafından düzenlenen ALS sınavına giren binlerce aday, 2016 ALS sınavının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Peki ALS ne zaman açıklanır? 2016 ALS sınav sonuçları hakkında merak edilenleri sizler için hazırladığımız haberimizden takip edebilirsiniz…

2016 ALS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) bağlı Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda öğrenim görecek öğrencileri seçme sınavı, 3 Mart Pazar günü 9.30’da yapıldı. 2016 Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulu’nda Öğretim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı (ALS) sonuçları, 14 Nisan 2016 tarihinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden duyurulacak.

Askeri Lise Sınavında adaylara ilköğretim düzeyinde Türkçe’den 30, Matematik’ten 30, Fen Bilimlerinden 25 ve Sosyal Bilimlerden 15 soru olmak üzere toplam 100 soru soruldu. Adaylar 120 dakika içerisinde bu sorulara cevaplamaya çalıştı. Sınav saat 9:30’da başladı.

2016-Askeri-Lise-Sınavı-Ne-Zaman-2016-Askeri-Lise-Basvuruları
2016 ALS ile ilgili tüm detaylar için tıklayın.

ALS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adaylar testteki soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayarla değerlendirilecektir.

Biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından veya yargı kararı ile iptal edilen sorular, tüm adaylar için değerlendirme dışında bırakılacaktır.

Değerlendirmede adayların; Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri testlerindeki doğru ve yanlış cevaplarının sayısı ayrı ayrı saptanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın her test için almış olduğu ham puanlar bulunacaktır.

Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri testlerine ait ham puan dağılımlarının, ortalama ve standart sapmaları hesaplanacak, her test için ayrı olmak üzere bu dağılımlar ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puan dağılımlarına dönüştürülecektir. Bu durumda sınava giren her adayın Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere dört standart puanı hesaplanmış olacaktır.

Türkçe standart puanı 0,20; Sosyal Bilimler standart puanı 0,10; Matematik standart puanı 0,35; Fen Bilimleri standart puanı 0,35 ile çarpılarak toplanacak ve bu şekilde adayların ağırlıklı standart puanı hesaplanmış olacaktır. Ağırlıklı standart puan hesaplandıktan sonra bu puan, aşağıdaki formül kullanılarak 100 üzerinden puana dönüştürülecektir.

ALS Puanı = 70 + 30 [ 2 (AP – X ) –S] / [2 ( B –X )] – S

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2016 ALS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş