Özel Ders
2016-ALS-2.-Aşamaya-Hak-Kazananlar-Açıklandı

2016 ALS 2. Aşamaya Hak Kazananlar Açıklandı

2016 ALS puanlarının açıklanmasının ardından beklenen geç de olsa oldu ve 2016 ALS 2. aşamaya geçmeye hak kazananlar açıklandı.

3 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilen 2016 Askeri Lise Sınavı sonrasında 2. aşamaya geçmeye hak kazanan adaylar açıklandı.

2016 ALS 2. aşama sorgulama ekranı için tıklayın

ÖSYM’nin sitesinde yayınlanacak olan ALS kılavuzuna göre, ALS;

TSK Askerî Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavının 1. aşamasını oluşturan Yazılı Sınava (ALS) başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi esaslarını kapsamaktadır.

– Yazılı sınav, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacaktır. Yazılı sınav saat 9.30’da başlayacak ve 2 saat (120 dakika) sürecektir.

– Yazılı sınavda adaylara, ilköğretim düzeyinde, sözel ve sayısal becerilerini yoklayan testler uygulanacaktır. Test; Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere dört testten oluşacaktır.

– Yazılı sınav sonuçları, en yüksek puan alan adaydan başlanarak genel başarı sırasına konulacak ve değerlendirme sonucunda çağrılacak aday sayısına bağlı olarak bir baraj puan belirlenecektir.

– Yazılı sınav için belirlenecek baraj puanını aşan adaylar, 2. seçim aşamasına katılmaya hak kazanacaklardır. 2. seçim aşaması aşağıdaki bölümlerden oluşmaktadır:

a) Ön sağlık Muayenesi

b) Bedeni Yeterlilik Testleri

c) Psikoteknik Testi (Yalnız Hv.K.K.lığı için)

ç) Müzik Yetenek Testi (Yalnız Bando Astsubay Hazırlama Okulu için)

d) Mülakat

e) Sağlık Muayenesi

– Askerî liseleri kazanan adaylar, Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Gülhane Askerî Tıp

Fakültesi (GATF) için ayrı ayrı belirlenecektir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı adına belirlenen adaylar,

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı askerî liselerde (Kuleli Askerî Lisesi Çengelköy/İSTANBUL ve

Maltepe Askerî Lisesi/İZMİR), Deniz Kuvvetleri Komutanlığı adına belirlenen adaylar, Deniz Lisesi

Heybeliada/İSTANBUL’da, Hava Kuvvetleri Komutanlığı adına belirlenen adaylar ise Işıklar Askerî

Hava Lisesi Bursa’da, GATF adına belirlenen adaylar ise Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Maltepe Askerî Lisesi/İZMİR’de öğrenim görme hakkını elde edeceklerdir.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı adına askerî liselere alınacak öğrenciler, mezuniyetlerinde Kara Harp Okuluna, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı adına Deniz Lisesine alınacak öğrenciler, mezuniyetlerinde

Deniz Harp Okuluna, Hava Kuvvetleri Komutanlığı adına Işıklar Askerî Hava Lisesine alınacak öğrenciler, mezuniyetlerinde Hava Harp Okuluna gönderilecektir. GATF adına alınan öğrencilere askerî lise öğrenimlerinin son yılında sadece GATF adına Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) girme hakkı verilir. Bu öğrencilerden Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) giren ve GATF tercihi olan Türkiye genelindeki tüm sivil öğrenciler ile birlikte yapılan sıralama sonucuna göre GATF’ne alınacak öğrenci miktarı içine girebilenler GATF’ne, diğerleri Kara Harp Okuluna yerleştirileceklerdir. Başvuru sırasında adayların ve velilerin bu koşullara mutlak surette dikkat etmeleri gerekmektedir.

Bando Astsubay Hazırlama Okulunu kazanan adaylar Ankara’da öğrenim göreceklerdir. Bu okuldan mezun olanlar Bando Astsubay Meslek Yüksekokuluna gönderilecektir.

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: 0.75 ( 1 votes)

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2016 ALS 2. Aşamaya Hak Kazananlar Açıklandı

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş