Özel Ders
2016-2017-Teşvik-Başvuruları-Başladı

2016-2017 Teşvik Başvuruları Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2016-2017 eğitim öğretim yılı için özel okullara giden öğrencilere vereceği teşvik için başvurular, bugün başladı ve 2 Eylül’e kadar sürecek. Eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrenciler ise, 5 Eylül’de açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel okul öğrencilerine vereceği eğitim öğretim desteği için başvurular bugün başladı. Öğrenciler, 2 Eylül‘e kadar kayıtlı oldukları devlet veya özel okullardan müracaatlarını yapabilecek. Bakanlığın 340 bin öğrenciye vereceği teşvikle ilgili ‘Eğitim Öğretim Desteği Başvuru ve Yerleştirme e-Kılavuzu’na göre, okul öncesi öğrencilerine 2 bin 860, ilkokuldakilere 3 bin 440, ortaokul ve lisedekilere 4 bin, temel lisedekilere ise 3 bin 440 lira destek verilecek. Başvuru sonuçları 5 Eylül’de ilan edilecek.

Destek almak isteyen özel okullar ise MEBBİS üzerinden başvuru yapabilecek. Destek kapsamına alınan özel okulların listesi, başvuru takvimi içerisinde haftalık olarak Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasında duyurulacak.

Teşvike hak kazanan öğrenciler, özel okul tercihlerini 6-19 Eylül’de yapacak. Yerleştirme sonuçları 20 Eylül’de açıklanacak. Öğrencilerin, yerleştiği özel okula nakil ve kayıt tarihleri ise 21-26 Eylül olarak açıklandı.

EK YERLEŞTİRME 27 EYLÜL’DE

Boş kontenjanlar için aynı tercihler üzerinden 27 Eylül’de ek yerleştirme yapılacak. Ek yerleştirme kayıtları 27-30 Eylül’de olacak.

2016-2017 eğitim yılında özel okullarda öğrenim gören ve görecek 75 bin öğrenciye ilk defa eğitim desteği verilecek. Daha önceki yıllarda teşvik almaya hak kazananlarla birlikte toplam 340 bin öğrenci teşvikten faydalanmış olacak.

Her sınıf seviyesine yüzde 25 kontenjan

Bakanlığın yayınladığı ‘Eğitim ve Öğretim Desteği Başvuru ve Yerleştirme e-Kılavuzu’nda teşviklerle ilgili bazı değişiklikler yapıldığı dikkat çekti. Buna göre, geçen yıl alt sınıflardaki öğrencilere daha çok teşvik  kontenjanı veriliyordu, bu sene sınıf seviyelerinin her birine okulun destek kontenjanının yüzde 25’i kadar öğrenci yerleştirilecek. Her sınıf seviyesinde başvuran öğrencilerin eşit şansı olacak. Eğitimci Hatice Yılmaz, şu açıklamayı yaptı:

“Bu durumda her sınıf seviyesinde başvuru yapan öğrencilerin eşit şansı olacak. Geçen yıl başvuruda bulunup da teşvik alamayan öğrenciler bu sene başvuru yaptıklarında daha şanslı olacak. Ancak bu yıl teşvik verilecek öğrenci sayısı azaldığından veliler fazla ümitlenmesin. Geçen yıl birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflara ağırlıklı teşvik çıktığını düşünerek özel okula kayıt yaptıranların velilerinin kararlarını bir kere daha gözden geçirmesi gerekiyor.”

2016-2017 Eğitim ve Öğretim Desteği Başvuru ve Yerleştirme e-Kılavuzu için tıklayın

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

2 Yorum

  1. Merhaba ben 3 nakil hakkimi da kullandim istedigim okul olmadi okulun puani 407 yada 408 olmasi lazim benim puanim 404 okullar acilinca ilk hafta okul degistirebiliyormusuz galiba gecen yilda okul 401 puandan almis okullar acilinca ben tekrar okulumu degistirmeye caliscam sizce olurmu 2-3 puan yetmedigi icin kacirir miyim

Tartışmaya Katılın

2016-2017 Teşvik Başvuruları Başladı

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş