Özel Ders
2015 Teşvik Ek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

2015 Teşvik Ek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?

2015 özel okul teşvik ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak ? 2015 özel okul teşvik bursu ek yerleştirmeleri ne zaman yapılacak ? Tüm soruların cevabı haberimizde.

2015 özel okul teşvik ek yerleştirme sonuçları 22 Eylül 2015 (bugün) MEB tarafından açıklanacak. Özel okul teşvik ek yerleştirme kayıtlarıysa 22-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Özel okul teşvik bursu ek yerleştirmeleri ne zaman yapılacak ?

Nakil ve kesin kayıt işlemleri de 14-21 Eylül’de yapıldı. Özel okul teşvik ek yerleştirme sonuçlarının ilanı 22 Eylül’de, ek yerleştirme kayıt işlemleri 22-30 Eylül’de gerçekleştirilecek. Özel okullarda, 2015-2016 eğitim öğretim yılında teşvikten yararlanacak her bir öğrenci için eğitim kurumlarına okul öncesinde 2 bin 680, ilkokulda 3 bin 220, ortaokul ve lisede 3 bin 750, temel liselere ise 3 bin 220 lira verilecek.

Özel okul teşvik başvuru şartları

a) T.C. vatandaşı olmak,
b) Okul öncesi eğitimde 15 Mart 2010 ile 14 Eylül 2011 tarihleri arasında doğmuş olmak,
c) İlkokul birinci sınıflarda 30 Eylül 2015 tarihi itibariyle kayıt şartlarına sahip olmak,
ç) 14 Eylül 2015 tarihi itibariyle ortaokul ve imam-hatip ortaokulu beşinci sınıflarına
kayıt şartlarına sahip olmak,
d) Ortaöğretim kurumlarının kayıt şartlarına sahip olmak,
e) 2014-2015 eğitim öğretim yılı sonunda sınıf tekrarı yapmamış olmak,
f) Resmi/özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının ara sınıflarında kayıtlı olmak,
g) Eğitim ve öğretim desteği almak istediği okul türünün kayıt ve nakil şartlarına haiz
olmak

Destekten yararlanmak isteyen velilerin yapması gerekenler

a) Veliler/vasiler, öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi/özel okul müdürlüklerinde, e-Okuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvurularını yapacaktır.

b) Veliler/vasiler, Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek öğrencilerin Tespit Formu (Ek-12)’nda yer alan bilgilerin doğruluğundan sorumlu olacaktır. Yanlış bilgi ve belge sunanların başvuruları ve eğitim ve öğretim desteği hakları geçersiz sayılacak olup haklarında yasal işlem yapılacaktır.

c) Veliler/vasiler, uluslararası federasyonlarca yapılmış olan ve öğrencinin katılmış olduğu olimpiyatlar ve resmi makamlarca ulusal ve il düzeyinde yapılan yarışmalarda alınan derecelere (birinci, ikinci, üçüncü) ait belgelerin bir örneğini asıllarını ibraz etmek suretiyle başvuru esnasında okul müdürlüklerine teslim edecektir.

ç) Veliler/vasiler, eğitim ve öğretim desteği alacak öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine ait 2015 yılı Nisan-Mayıs-Haziran aylarından herhangi birinin toplam gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak belge ve Eğitim ve Öğretim Desteği Uygulama e-Kılavuzu ekinde yer alan kira gelir taahhütnamesini başvuru esnasında okul müdürlüğüne teslim edecektir.

d) Veliler/vasiler, üniversitede öğrenim gören diğer kardeşlerin öğrenim durumunu veya üniversitede okumaya hak kazandığını gösteren belgeleri, okul başvuru esnasında okul müdürlüklerine teslim edecektir. Ayrıca veliler/vasiler; açık öğretim veya askerî okul öğrencilerinin öğrenim belgelerini ve Ek-12’nin Anne ve Babanın Durumu başlığının dördüncü satırında belirtilen durumun onaylı belgesini başvuru esnasında okul müdürlüklerine teslim edecektir.

e) Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin velileri/vasileri Başvuru ve Yerleştirme Takviminde belirtilen tarihlerde e-Okul üzerinden en fazla 15 okul tercihi yapacaktır.

2015-2016 özel okul teşvik takvimi

10 Ağustos – 2 Eylül 2015– Destekten yararlanmak isteyen özel okulların MEBBİS üzerinden başvuruları

10 Ağustos – 2 Eylül 2015– Destekten yararlanmak isteyen öğrencilerin e-Okul üzerinden başvuruları

3 Eylül 2015 – Tercih işlemi yapacak öğrencilerin ilanı

4-10 Eylül 2015Öğrencilerin tercih işlemleri

11 Eylül 2015Yerleştirme sonuçlarının ilanı

14-21 Eylül 2015-Nakil ve kesin kayıt işlemleri

22 Eylül 2015Ek yerleştirme sonuçlarının ilanı

22-30 Eylül 2015Ek yerleştirme kayıt işlemleri

Özel okul teşvik ek yerleştirme sonuçları açıklanır açıklanmaz sitemizde duyrulacaktır.

 

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2015 Teşvik Ek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş