Özel Ders
2015 Özel Okul Teşvik Başvuruları Ne Zaman Bitiyor

2015 Özel Okul Teşvik Başvuruları Ne Zaman Bitiyor ?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteği için başvurular 2 Eylül’de sona erecek, sonuçlar ise 3 Eylül’de açıklanacak. Teşvik almaya hak kazanan öğrencilerin tercih işlemleri ise 4-10 Eylül’de alınacak.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci imzasıyla illere gönderilen bir yazıda, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı için 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamındaki özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim ve öğretim desteğine ilişkin esasların yer aldığı e-kılavuz hükümlerine ilişkin uyarılarda bulunuldu.

BAŞVURU İÇİN 2 EYLÜL SON GÜN

Buna göre, eğitim ve öğretim desteği tercihi yapacak öğrenciler için başvurular 2 Eylül’de sona erecek, başvuru sonuçları ise 3 Eylül 2015’de Bakanlığın internet adresinde ilan edilecek.

TERCİH İŞLEMLERİ 4-10 EYLÜL’DE

Eğitim öğretim desteğinden yararlanmaya hak kazanan öğrencilerin tercih işlemleri 4-10 Eylül 2015’de alınacak. yerleştirme sonuçları, 11 Eylül’de açıklanacak. Yerleştirme sonucuna göre, öğrencilerin 14-21 Eylül’de nakil ve kesin kayıt işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

NAKİL ORANLARI KONTENJANLARA GÖRE BELİRLENECEK

Eğitim ve öğretim desteği kapsamındaki özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okulları güncel bina kontenjanlarının yüzde 50’sine kadar, okul öncesi kurumlarda ise güncel bina kontenjanlarının yüzde 40’ına kadar eğitim ve öğretim destekli öğrenci nakli alabilecek.

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2015 Özel Okul Teşvik Başvuruları Ne Zaman Bitiyor ?

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş