Özel Ders
Özel Okullar Yeni Kayıt Takvimi

2015 Özel Okul Kayıt Süresi Uzatıldı

TEOG’da iptal edilen İngilizce sorusu sebebiyle durdurulan özel okul kayıtları için süre uzatıldı. Özel okul tercihinde bulunmak isteyen adaylar 10 Temmuz 2015’e kadar kayıt yapabilecek.

TEOG 2015 kaoslarla devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) daha önce duyurmuş olduğu takvime göre 24 Haziran 2015’te açıklayacağı Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) ve okul kontenjan tablolarının açıklanmasının ertelendiğini duyurmuştu. Daha sonra da mahkemelik olan ingilizce sorusunun iptal olması neticesinde puanların yeniden hesaplanacağı ve YEP ile okul kontenjan tablolarının ilanının 29.06.2015 Pazartesi günü, saat 09.00’da e-okuldan açıklanacağı duyrulmuştu.

MEB’in konuyla ilgili resmi açıklaması için tıklayın.

Bu ertelemeden sonra özel okullar da kayıt süreçlerini durdurmuştu. Özel okullar için yeni kayıt takvimi de bugün belli oldu:

Özel okullar 29-30 Haziran’da ön kayıt, 1-2 Temmuz tarihlerinde de kesin kayıt yapacak. 3-10 Temmuz’da ise serbest kayıt (okulların kendi belirlediği tarihe göre ön kayıt ve kesin kayıt işlemleri) yapılacak.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da, özel okulların kayıtlarını durdumadan önce, 24 Haziran 2015 tarihinde özel okullara yapılan ön kayıtlar. 24 Haziran 2015 tarihinde özel okullara ön kayıt yaptıran, ücret ödeyen tüm aileler mutlaka ön kayıtlarının geçerliliklerini kontrol etmeliler. Bunu özel okulların resmi sitelerinden kontrol edebilecekleri gibi okulları arayarak da kontrol edebilirler.

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2015 Özel Okul Kayıt Süresi Uzatıldı

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş