Özel Ders
2015 ÖYP tercihleri başladı

2015 ÖYP tercihleri başladı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Öğretim Üyesi Yerleştirme Programı (ÖYP) kapsamında temel tıp ve temel İslam bilimleri kadroları için tercihler başladı. 10 Ağustos’a kadar da devam edecek.

Başvurular, YÖK’ün internet sitesinden, e-devlet şifresiyle yapılacak. YÖK’ten yapılan açıklama şöyle:

Öğretim Üyesi Yerleştirme Programı’na İlişkin Usul Ve Esaslar” uyarınca, Yükseköğretim kurumlarımızın araştırma görevlisi kadrolarına yerleştirme yapılacak. Başkanlığımızca 7, 8, 9, 10 Temmuz 2015 tarihlerinde Temel Tıp Bilimleri ve Temel İslam Bilimleri alanlarında yapılan Alan Sınavı’na katılan adaylar, söz konusu yerleştirme işlemi için tercih yapabilecek. Tercih işlemleri 05/08/2015 – 10/08/2015 tarihleri arasında Başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet şifresi kullanılarak yapılacak.

ÖYP kapsamında, Alan Sınav Puanı ile araştırma görevlisi kadrolarına yerleştirme yapılacağından, adayların lisans not ortalamasının yüzde 20’si, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) puanının yüzde 25’i, Alan Sınav Puanı’nın yüzde 40’ı ve varsa Yabancı Dil Sınavı Puanı’nın yüzde 15’i dikkate alınacak.

Kadro ilanları listesi

YÖK, yaptığı duyuruda hangi okula kaç personel alacağını da duyurdu. Buna göre 8 personel alacak olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, en çok kadro açan okul oldu.

Başvuru yapılacak kadro ilanlarının tam listesi için tıklayın

YÖK programının madde madde açıklanan genel şartlarını öğrenmek için tıklayın

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2015 ÖYP tercihleri başladı

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş