Özel Ders
2015 ogretmen atama sonuclari ne zaman aciklanacak

2015 Öğretmen Atama Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?

37 bin öğretmen ataması için aday başvuruları geçen hafta alındı. Adaylar kendi alanlarında açılan kontenjanlara atama başvurusunda bulundular.

oğretmen adaylari tercihlerde yeter ki atanayım dedi
Öğretmen atama başvurularında ilginç analiz. Ayrıntılar için tıklayın.

2015 öğretmen atama sonuçları adaylar tarafından merakla bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk atama kapsamında 36 bin 512, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama kapsamında 371, milli sporcu ataması kapsamındaysa 117 öğretmenin ataması gerçekleştirilecek. Öğretmen atamaları ise 15 Eylül 2015 tarihinde yapılacak.

Bilgisayar ortamında yapılan atama sonuçları, atamaların yapıldığı gün http://ikgm.meb.gov.tr adresinde yayımlanacak. 2015 öğretmen atama başvuru sayısı toplam 162 bin !

Bu demek oluyor ki atama başvurusunda bulunan öğretmenlerin yaklaşık sadece %23’ünün ataması gerçekleştirilecek. Her yıl binlerce öğretmen mezun olup bu havuzu büyütüyor ve ne yazık ki havuz büyümesine rağmen atanan öğretmen sayısı tatmin edici seviyelere gelemiyor. Bir çok öğretmen ya mesleğini yapamıyor ya da çok ucuza çalışmak zorunda kalıyor.

Umarız seçim sonrası oluşacak yeni hükümet herkesi şaşırtır ve atanamayan onbinlerce öğretmenin mesleklerini yapmasını sağlayacak adımları ivedilikle atar.

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2015 Öğretmen Atama Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş