Özel Ders
2015 KYK Burs ve Kredi Başvuru Tarihleri

2015 KYK Burs ve Kredi Başvuru Tarihleri

Üniversite öğrencileri tarafından merakla beklenen 2015 yılı KYK burs ve kredi başvuru tarihleri açıklandı. Kredi Yurtlar Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre KYK burs ve kredi başvurularının başlayacağı tarih belli oldu.

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla derin bir nefes alan üniversite öğrencileri şimdilerde kredi ve burs konusundaki gelişmeleri takip ediyor. Bir yandan KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasını bekleyen öğrenciler diğer yandan KYK burs ve kredi işlemlerini tamamlamak istiyor. Kredi Yurtlar Kurumu, öğrencilerin kafasındaki soru işaretlerini azaltmak amacıyla burs ve kredi başvuruları konusunda bir duyuru yayınladı. Yapılan açıklamaya göre KYK burs başvurularının Ekim ayında  başlayacağı ve ödemelerin Ocak 2016 ayından itibaren yapılacağı belirtildi. Ayrıca KYK burs başvurularının yanında 240 lira beslenme yardımının da yapılacağı öğrenildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre KYK burs başvuruları için şu bilgilere yer verildi:

Üniversite öğrencileri için burs ve kredi müracaatları Ekim ayında başlayacak olup 11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda Burs/Kredi kazananlara 2016 Ocak ayından itibaren ödemeler yapılacaktır. Burs ve kredi takvimine ilişkin ayrıntılar ilerleyen dönemde www.kyk.gov.tr internet adresinden ve @GSBYurtkur sosyal medya hesabından da yayınlanacaktır.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre 2015 yılı itibarıyla 1.002.222’si öğrenim kredisi, 373.548 ‘si burs olmak üzere toplam 1.375.770 öğrenci bu imkandan yararlanıyor. Lisans öğrencilerine aylık 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 TL, doktora öğrencileri ise aylık 990 TL kredi veya burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100’e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere 990 TL veriliyor. Öğrenciler aldıkları kredi-burs miktarını üniversiteyi bitirdikten 2 yıl sonra geri ödenmeye başlıyor. İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor.

Beslenme yardımı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), öğrencilere barınma, kredi ve burs imkânının yanı sıra beslenme yardımı da yapıyor. KYK yurtlarında kalan öğrenciler ayda 240 lira beslenme yardımı alıyor.

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2015 KYK Burs ve Kredi Başvuru Tarihleri

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş