Özel Ders
2015 Özel Okul Teşvik Kılavuzu Yayınlandı

2015-2016 Özel Okul Teşvik Kılavuzu Yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel okula gidecek öğrencilere verilecek teşvikler için başvurular 10 Ağustos-2 Eylül arasında alınacak. Teşvikten yararlanmak isteyen özel okullar MEBBİS, öğrenciler ise e-Okul üzerinden başvuru yapacak. Destek almaya hak kazananlar 3 Eylül’de duyurulacak.

‘Özel Okullarda Öğrenim Gören/Görecek Öğrenciler İçin Verilecek Eğitim ve Öğretim Desteği Uygulama e-Kılavuzu’, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlandı. Kılavuzda, çocuğunu özel okula göndermek isteyen velilerin merak ettiği başvuru tarihleri, başvuru şartları, tercih ve yerleştirme takvimi ile hangi okul türlerine teşvik verileceği belirtildi.

Kılavuza göre özel okul teşvikinden yararlanmak isteyen öğrenciler ve özel okullar için başvuru tarihleri 10 Ağustos-2 Eylül olarak belirlendi. Özel okullar MEBBİS, öğrenciler ise e-Okul üzerinden başvuru yapacak. Teşvik alacak öğrencilerin listesi 3 Eylül’de ilan edilecek. Tercihler 4-10 Eylül arasında alınacak.

Tercihlere göre yerleştirme sonuçları 11 Eylül’de duyurulacak. Nakil ve kesin kayıt işlemleri 14-21 Eylül arasında yapılacak. 22 Eylül’de ise ek yerleştirme sonuçları ilan edilecek ardından 22-30 Eylül arasında ise ek yerleştirme kayıt işlemleri yapılacak.

350 bin öğrenciye özel okul teşviği

Bu kapsamda 20 bin okul öncesi, 50 bin ilkokul, 50 bin ortaokul, 11 bin de lise ve temel lise olmak üzere toplam 230 bin öğrenciye bu yıl ilk defa teşvik verilecek. Bakanlıktan daha önce yapılan açıklamada, önceki yıllardan devam eden öğrencilerle birlikte teşvikten yararlanacak öğrenci sayısı 350 bin olacak.

Hangi okul türlerine teşvik verilecek?

Kılavuzda yer alan bilgilere göre teşvik verilecek özel okul türleri ise şöyle:

Anadolu güzel sanatlar lisesi, Anadolu lisesi, Ermeni ilkokulu, Ermeni okul öncesi kurumu, Ermeni ortaokulu, Ermeni ortaöğretim okulu, özel fen lisesi, hazırlık sınıfı bulunan Anadolu lisesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, Musevi ilkokulu, Musevi okul öncesi kurumu, Musevi ortaokulu, Musevi ortaöğretim okulu, Rum ilkokulu, Rum ortaokulu, Rum ortaöğretim kurumu, sosyal bilimler lisesi, spor lisesi, temel lise, Türk ilkokulu, Türk okul öncesi kurumu, Türk ortaokulu, laboratuvar lisesi, fen ve teknoloji lisesi.

Özel okul teşvik kılavuzunu incelemek için tıklayın.

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: 2.55 ( 1 votes)

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2015-2016 Özel Okul Teşvik Kılavuzu Yayınlandı

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş