Özel Ders
2015-2016 e-okul 9. Sınıf Boş Kontenjan Sorgulama

2015-2016 e-okul 9. Sınıf Boş Kontenjan Sorgulama

14 Eylül’den beri beklenen 9. sınıf boş kontenjanları MEB tarafından açıklandı.

TEOG nakil ve yerleştirmelerinin sona ermesiyle, bu sene 9. sınıfa geçmiş olan bir çok öğrencinin uzun zamandır merakla beklediği ve hiçbir açıklama yapılmamasına rağmen açıklanması geciken 9. sınıf boş kontenjanlar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı.

e-okul 9. Sınıf Boş Kontenjan Sorgulama İçin Tıklayın

Açıklama-1: Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 38 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi ile ikinci fıkrasının iptali ve yürütmesinin durdurulmasına yönelik Danıştay Sekizinci Dairesi nezdinde E:214/9354 ve E:2014/10638 nolu açılan davalarda, 38 inci maddenin birinci fıkrasının (a) bendinin yürütmesinin durdurulması yönünde karar verilmiştir. Bu nedenle tüm program türlerinde ve sınıf seviyelerinde boş kontenjan ve taban puana göre nakil işlemleri yapılmaya devam edilecektir.

2015 Lise Nakil İşlemleri Nasıl Yapılır
Lise nakil işlemleri hakkında tüm detaylar için tıklayın.
Sitemizdeki tüm içeriklerden mail yoluyla haberdar olmak istiyorsanız, aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp abone olabilirsiniz. Aboneliğinizi tamamlamak için e-postanıza gelen maili onaylamayı unutmayın.

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: 4.5 ( 1 votes)

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

75 Yorum

  1. Hocam lisede boş kontenjanları doldurmak zorunlu mu ? Eğer o kontenjanlar dolmazsa taban puan şartı sizce esnetilebilir mi ?

  2. hocam dün baktım 33 boş kontenjan bugün baktım 2 boş kontenjan 33den 2ye nasıl düşüyor ? kafam karıştı lütfen cevap verir misiniz hocam

  3. hocam ben bugün nakil yaptırmaya gittim puanım 407 lisesin puanı 426’ydı ama sizin sitenizde 390 yazıyodu daha doğrusu. e okul sitesinde yazıyordu, hem 390 puan hemde 39 kontenjanı var diye bende gittim nakil yaptım bugün sonra e okula tekrar baktım bir anda 0 kontenjan ve 426 puanla karşılaştım. E okulda da nakil başvurunuz devam ediyor diyo kafam karıştı yani o okula girme ihtimalim var mı hocam?

    • Merhaba Başak.

      MEB’in açıkladığı puanlardaki dengesizlik konusunda detaylı bir bilgim yok. MEB’den de bir açıklama yok. Nakiller konusunda da tutar ya da tutmaz diye bir yorumda bulunmak ne yazık ki imkansız.

  4. Hocam daha dun baktigim okullara simdi baktigimda bazilarinin bos kontejeni arttmis bazilarininki azalmis neden

  5. Merhaba Hocam,Nasılsınız?Öncelikle Teog sürecinde hep yanımızda olup bizleri bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.Hocam nakil panları her ay artiş yönünde mi değişebilir taban puanın altına düşemez değil mi?

  6. Hocam şimdi ben bu hafta başka bir okula nakil için dilekçe verdim duyduğuma göre ayın sonunda açıklanacakmış fakat ayın sonuna kalmadan okullar açılıyor iki gün için kendi okuluma gitmeli miyim,denilen ayın sonu lafı doğru mudur?Teşekkürler.

  7. hcm 4.nakil olmş dğrumu

    • nakil sadece açıkta kalanlar içindi aslı

    • Merhaba Aslı.

      Sadece açık lise öğrencileri için TEOG 4. nakil dönemi oldu ve bitti. Bununla birlikte de TEOG nakil ve yerleştirmeleri de sona ermiş oldu.

      • Hocam bu şu anlama mı geliyor?: ” Bu linkte yazan puanlar okulların seneye olan yerleştirmelerinde alacakları taban puanlardır” Hocam çok özür dilerim ama şuan yardım alabileceğim ve güvenilir olan tek siz varsınız. Vaktinizi aldığınız için çok -gerçekten çok- özür dilerim. Durumumu yazmıştım boşa giden bir 127 puanım ve puanını 440 olarak bildiğim ama şuan 313 yazan bir okul.

        • Bunlar nakiller sonucu oluşan puanlar. TEOG sınavında 14 Ağustos sonucu oluşan puanlar dikkate alınır. Hatta puan da önemli değildir. Yüzdelik dilimler önemlidir. Bunları kafana takmanı gerektirecek hiçbir durum da yok. Kimse seni ilgilendirmiyor. Boşa falan giden bir puanın yok.

  8. Nakil başvurusunda bulunmaya yarıyor. Dilekçe vermeden başvuru yapamazsınız demişininiz bn anlıyamadım tkrar açıkarmsnz

    • Okul müdürlüğüne gideceksin Aslı’cım. Ben X lisesine nakil başvurusunda bulunmak istiyorum diyeceksin. Okuldaki öğretmenlerin sana yardımcı olacaklar. Kafanı karıştırmanı gerektirecek bir durum yok.

  9. Hocam benim puanım 426, ben 3. nakil hakkımda puanı 440 olan İstanbul Kadıköy Lisesine yerleştim. Bütün sitelerde -sizin sitesiniz dahil- puanı 440 olarak gösterilen okulumun puanı yayınlanan bu linkte 313 olarak gösterilmiş. Birden bire bu kadar düşüş nasıl olur? Bir yanlışlık olabilir mi çünkü burada yanan ortalama 100 puandan bahsediyoruz.

    • Merhaba Ecem.

      Bu konuda bir bilgim yok. Kimsenin bir bilgisinin olduğunu da sanmıyorum. MEB bir açıklama yapmadı. Bir kaç güne olayın aslı ortaya çıkacaktır.

      • Bu puanlar okulların 2015-2016 taban puanları değil,değil mi hocam? Okulların bundan sonraki ay ay olan nakil döneminde alacakları puan bu, değil mi? Çünkü okulların seneye alacakları taban puan bundan önceki attığınız linkti diye düşünüyorum. Şuan kendimi boşa çalışmış gibi hissediyorum, nasıl olur da 127 puan düşer hocam? Nasıl olur da 426 puan 313’lük okula giderim. Her yerde 440 yazıyordu.

        • Bunlar taban puanlar. Nakil sonucu oluşan puanlar. MEB böyle diyor yani, ben demiyorum 🙂 Yarın öbür gün ‘hocam siz böyle dediniz’ diyip sanki ben MEB bakanıymışım gibi üstüme çullanmayın sonra 🙂

  10. hocam ben mehmetemin reslzade anadolu lisesini kazandım. uc nakildede gazi anadoluyu denemiştim. Ama gazi anadolu nakillerin hicbirinde olmadi. su an dort kontenjani var,okullar acilmadan tekrar nakil yapip girebilir miyim?

  11. Teogda yerlesemeyip acikta kalanlar henüz yerlestirilmedi bos kontenjanlar ve taban puanlar daha cok dusecek arkadaslar merak etmeyin

  12. Hocam peki ben okullar açılmadan dilekçe verip okulumu değiştirebilir miyim?

  13. Hocam bu iş bana biraz saçma geldi ilk nakillerde puanlar lise arasında 60 50 puan vardı şimdi ben 25 puan farkla rahat rahat giricem demekmi bu eğer böyleyse çok saçma 😀

  14. hocam daha önceki nakillerde puanım yetmiyordu ama şimdi puanlara baktım 40 puan birden düşmüş ..şimdi benim puanımdan düşük gözüküyor şuanki puanlaramı göre nakil istiyicez hocam..ayrıca çok teşekkür ederim hocam çokk mutluyum içim içime sığmıyor belki şansım olu bu sefer

  15. hocam tahminimce açıkta kalanlar dördüncü nakilde yerleşmişler o yüzden puanlar düşük olabilir.istediğim okulun puanıda düşmüş aylık nakille başvursam olurmu acaba hocam

  16. Merhaba hocam istedigim okulun 9. Sinif bos kontejhanı var ama 1 puan eksik oldugundan giremiyorum.10. Sinif taban puani yetio peki seneye 10. Sinif taban puani değişecek mi?

  17. Bari 20 puan şartı olsaydı gerçekten çok üzülüyorum niye 9.sınıfta neden yapamiyorumda 10.sınıfta yapabiliyorum 10.sınıfta puanım fazlasıyla tutuyor of hocam of

  18. hocam yazdığınız açıklamadan anladığım kadarıyla boş kontenjana ve puana bakacaklar ve bu durumda taban puan şartı yokmu yanlış anlamadiysam lütfen cevap verir misiniz

  19. hocam istediğim liseden 2 puan dusugum 33bos kontenjan taban puan şartı varmı giremiyecekmiyim yani haksızlık buu

  20. Hocam birde ayrıca bazı liseler çok düşmüş diğerleri yani bazıları aynı kalmış bu neden olabilir torpilmi dönüyor ?

  21. Hocam şimdi ben ekimde mesela istanbul anadolu lisesini yazsam puanım 395 oranın 370 diyor boş kontejanıda 7 girermiyim o zaman

  22. Hocam Nakile gittim.Puanım liseden 0.0001 olduğu için kabul etmedi.Şu anda aşırı derecede üzgünüm hocam Sizce bu karar kalkar mı?Lütfen bilgi verin gözüm şişti ağlamaktan ;(

  23. hocam puanlar neden bu kadar düşük

  24. hocam şimdi okula gidip nakil yaptırabilir miyiz?

  25. Hocam merhaba.
    Okullar açıldığı zaman nakil başvuruları ne zaman başlayacak ve nasıl yapacağız ?

Tartışmaya Katılın

2015-2016 e-okul 9. Sınıf Boş Kontenjan Sorgulama

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş