Özel Ders
2015-2016-2.-TEOG-İtiraz-Süreci-Ne-Zaman-Bitiyor

2015-2016 2. TEOG İtiraz Süreci Ne Zaman Bitiyor?

2015-2016 2. TEOG ortak sınavları bitti. Her sınavda olduğu gibi bir çok soruya itiraz var. Özellikle de ‘Selanik sorusu’ öne çıkıyor. Peki 2015-2016 2. TEOG itiraz süresi ne zaman bitiyor?

TEOG maratonu sona erdi fakat 2. TEOG ortak sınavlarındaki bir çok sorunun hatalı olduğuna dair iddialar havada uçuşuyor. Veli ve öğrencilerin de en çok merak ettiği şey TEOG itiraz sürecinin nasıl işlediği ve son itiraz süresinin ne olduğu.

2015-2016 2. TEOG itiraz süresi, 1. TEOG’da olduğu gibi sınav soru ve cevapları yayınladıktan 10 gün sonraya kadar sürmekte. 10 günden sonraki yargı yolu kapanıyor. 2. TEOG soru ve cevapları Perşembe günü EBA üzerinden yayınlanmıştı. Bu demek oluyor ki Cumartesi günü TEOG itiraz süresi resmen bitmiş olacak.

2016 TEOG kılavuzunda itiraz süreciyle ilgili şu bilgiler yer almakta:

Ortak Sınavlara İtiraz

a. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içinde ÖDSGM resmi internet sayfasından yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak ÖDSGM’ye yapılabilecektir.

b. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

c. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul Sistemi ve http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

ç. Elektronik ortamda yapılan itirazlar öğrenci velisi tarafından interaktif hesap aracılığıyla elektronik ortamdan, yapılan itirazların incelenmesi için ise öğrenci velisi tarafından T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (Yirmi TL KDV Dahil) yatırılması gerekmektedir.

d. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

e. Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2015-2016 2. TEOG İtiraz Süreci Ne Zaman Bitiyor?

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş